The client wished to create a modern garden in Hale to compliment the new extension. They were keen to use their new garden to entertain family and friends, having installed an indoor/outdoor sound system. A generous new timber deck has been constructed to provide plenty of space for entertaining, with enough space for at least two sets of tables and chairs. Built flush to the house floor, the deck creates a feeling of continuation as you step out in to the garden.

A planting area has been introduced within the deck to add a year round focal point viewed from the house. Off to one side, to make the most of the last sun of the day, a simple elegant pergola creates a contained seating area built around a rendered wall. The wall has been given a slender aperture to display a piece of the client’s contemporary sculpture.

The rest of the garden is now an open and welcoming space with exuberant borders and a large lawn defined with strong simple lines.

TAGS: | | |